“Converses Obertes” és una trobada organitzada des del Gremi de la Publicitat, moderada pel creatiu Richard Wakefield, que té per objectiu generar debat i fomentar l’esperit crític envers el rol de la publicitat en la societat actual.
Una activitat oberta, distesa i participativa adreçada a l’alumnat i les empreses, en la qual descobrir de primera mà la visió i les experiències d’alguns dels professionals referents del sector a Catalunya.
Aquesta és una proposta que es va consolidant i que en el primer trimestre del 2024 ha comptat amb la participació de dos destacats creatius de la panoràmica actual.
Amb Isahac Oliver, director creatiu i membre de l’agència independent &Rosàs, els assistents van conèixer alguns dels seus d’inspiració dels seus projectes, com ara la banda sonora musical que l’acompanya o la petjada que li provocà el llibre El guardián entre el centeno, de Jeromi David Salinger. També anècdotes inspiradores, personals i divertides com el pla que va idear Oliver per formar part de l’equip de &Rosàs.
Per altra banda, el públic de Converses Obertes també va poder endinsar-se en l’univers creatiu de Putos Modernos amb un dels seus socis, Joan Alvares. Alvares, considerat un dels 100 millors creatius del món dels negocis segons Forbes, va compartir a Converses Obertes l’origen casual del nom de la seva marca i la gran sensibilitat i cura que tenen a Putos Modernos pels jocs de paraules i la cultura literària.
Anna Roca, directora general de Proximity España & BBDO i presidenta d’APG Spain, i Noelia Fernández, directora creativa executiva d’Ogilvy, també han participat a “Converses Obertes”
Converses Obertes posen damunt la taula la necessitat de treballar de valent per destacar en el món de la publicitat, alhora que estar fortament connectats amb la societat i el món cultural perquè sorgeixi la inspiració. Mantenir en forma la motivació dels equips també és un fet irrenunciable en l’actualitat publicista, així com trobar espais de reflexió per continuar perfilant la millor estratègia de cada projecte, i permetre l’òptim desenvolupament de la creativitat.